torstai 3. toukokuuta 2018

Vaniljakreemillä täytetyt suklaakuorrutemunkit

Vappu oli ja meni ja ei pahemmin reissussa tullut leivottua. Ajattelin kuitenkin korjata unohduksen ja kaivoin reseptivihkostani vanhan reseptin! Herkkumyymälä Arnolds tuli tutuksi Helsingissä asuessani :P Minun lempparileivos heidän valikoimissaan on aina ollut se sydämenmuotoinen suklaakuorrute munkki jossa on vaniljatäyte! Herkullista! Nykyään asun täällä korvessa ja lähin Arnolds-myymälä on satojen kilometrien päässä, niin toki minun piti tuoda herkut luokseni tekemällä ne itse!

Vaniljakreemillä täytetyt suklaakuorrutemunkit
(kuva: Noora)


Vaniljakreemillä täytetyt suklaakuorrutemunkit
 
Tee ensin munkkitaikina, siihen tarvitset:

5 dl maitoa
50 g tuorehiivaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
200 g voisulaa
1 tl kardemummaa
2 kananmunaa
15 dl vehnäjauhoja

paistamiseen
1 ½ l öljyä

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Lisää joukkoon suola, sokeri, vaniljasokeri, kardemumma ja munat. Lisää voisula ja sekoita joukkoon jauhot, vaivaa taikina tasaiseksi.
Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin puolisen tuntia jotta taikina kaksinkertaistuu.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja muotoile taikinasta tanko. Jaa tanko noin 40 osaan ja pyörittele niistä pullia. Taputa pullat hieman matalemmiksi ja anna kohota peitetttynä 30min.
Kaada öljy kattilaan ja kuumenna 180 asteeseen. Käytä paistomittaria tietääksesi oikean lämpötilan (tai laita pieni pala taikinaa öljyyn, jos se ruskettuu minuutissa, öljy on tarpeeksi kuumaa. Höyryävä ölju on liian kuumaa. Öljy voi alkaa palamaan, muista ettet yritä sammuttaa sitä vedellä, vaan tukahduta kannella. Safety first kids!

Jos haluat tehdä rinkelin muotoisia munkkeja, tee tässä vaiheessa sormin reikä pullan keskelle ja pyörittele reikää hieman suuremmaksi, käytä tarvittaessa jauhoja apuna!

Laita muutama munkki öljyyn ja paista noin 1-2 minuuttia. Käännä, kun pinta on ruskettunut ja paista toista puolta noin minuutti. Nosta munkit reikäkauhalla kuivumaan talouspaperin päälle.

Kun munkit ovat hieman viilentyneet, on seuraavaksi vuorossa munkkien täyttö/koristelu !

vaniljatäytteeseen
vaniljakremejauhetta
vettä
kuorrutteeseen
tomusokeria
voisulaa
Fazerin sinistä suklaata
maitoa

Tee vaniljakreemi sekoittamalla vaniljakreemijauhetta ja vettä sähkövatkaimella viitisen minuuttia. Anna kremen seistä hetki kylmässä, laita sitten pursottimeen ja pursota munkkien sisälle.
Sekoita voisulaan suklaa. Lisää tomusokeria ja tarvittaessa hieman maitoa jotta saat juoksevaa kuorrutetta. Tarkasta maku. Kun kuorrute on valmis, kasta täytettyjen munkkien yläpuoli kuorrutteessa ja laita munkit kylmään jotta kuorrute jäähtyy. :)

Ja ei muuta kuin herkuttelemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jotain sanottavaa? Jätä kommentti tähän, kiitos. ❤