Vaniljakreemillä täytetyt suklaakuorrutemunkit (kuva: Noora) |
Tee ensin munkkitaikina, siihen tarvitset:
5 dl maitoa
50 g tuorehiivaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
200 g voisulaa
1 tl kardemummaa
2 kananmunaa
15 dl vehnäjauhoja
paistamiseen
1 ½ l öljyä
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Lisää joukkoon suola, sokeri, vaniljasokeri, kardemumma ja munat. Lisää voisula ja sekoita joukkoon jauhot, vaivaa taikina tasaiseksi.
Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin puolisen tuntia jotta taikina kaksinkertaistuu.
Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja muotoile taikinasta tanko. Jaa tanko noin 40 osaan ja pyörittele niistä pullia. Taputa pullat hieman matalemmiksi ja anna kohota peitetttynä 30min.
Kaada öljy kattilaan ja kuumenna 180 asteeseen. Käytä paistomittaria tietääksesi oikean lämpötilan (tai laita pieni pala taikinaa öljyyn, jos se ruskettuu minuutissa, öljy on tarpeeksi kuumaa. Höyryävä ölju on liian kuumaa. Öljy voi alkaa palamaan, muista ettet yritä sammuttaa sitä vedellä, vaan tukahduta kannella. Safety first kids!
Jos haluat tehdä rinkelin muotoisia munkkeja, tee tässä vaiheessa sormin reikä pullan keskelle ja pyörittele reikää hieman suuremmaksi, käytä tarvittaessa jauhoja apuna!
Laita muutama munkki öljyyn ja paista noin 1-2 minuuttia. Käännä, kun pinta on ruskettunut ja paista toista puolta noin minuutti. Nosta munkit reikäkauhalla kuivumaan talouspaperin päälle.
Kun munkit ovat hieman viilentyneet, on seuraavaksi vuorossa munkkien täyttö/koristelu !
vaniljatäytteeseen
vaniljakremejauhetta
vettä
kuorrutteeseen
tomusokeria
voisulaa
Fazerin sinistä suklaata
maitoa
Tee vaniljakreemi sekoittamalla vaniljakreemijauhetta ja vettä
sähkövatkaimella viitisen minuuttia. Anna kremen seistä hetki kylmässä,
laita sitten pursottimeen ja pursota munkkien sisälle.
Sekoita voisulaan suklaa. Lisää tomusokeria ja tarvittaessa hieman
maitoa jotta saat juoksevaa kuorrutetta. Tarkasta maku. Kun kuorrute on
valmis, kasta täytettyjen munkkien yläpuoli kuorrutteessa ja laita
munkit kylmään jotta kuorrute jäähtyy. :)
Ja ei muuta kuin herkuttelemaan!
Ja ei muuta kuin herkuttelemaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jotain sanottavaa? Jätä kommentti tähän, kiitos. ❤