tiistai 8. toukokuuta 2018

Kuukauden jooga-haaste? Kokeillaan!

Olen jo tovin pohtinut mitä liikuntamuotoa voisi alkaa harrastamaan. Ikävä kyllä, olen jo pari vuotta kärsinyt kovista hermokivuista mikä tekee liikunnan harrastamisesta vaikeaa. Liikunnan puute taas aiheuttaa lihasjumeja, jotka pahentavat hermokipuja. Eli aika kivulias oravanpyörä tämä tilanne on. Mutta olen viime aikoina huomannut yhä enemmän ja enemmän, miten kipu tahtoo saada minut lannistumaan ja miten olen alkanut välttää liikuntaa. Lihaskuntoni on todella surkea ja se vaikuttaa aika moneen arkiseen asiaan elämässäni.  Tajusin tilanteen olevan siinä pisteessä, että asialle on pakko yrittää tehdä jotain! Mietin mitä hyvää tekevää liikuntamuotoa voisi harrastaa halvalla (ilmaiseksi!) ja kotona? Sitten tuli mieleen että pikkusiskoni on harrastanut joogaamista jo pari vuotta säännöllisesti.. Joten entä jos minäkin kokeilen joogaa?

Jooga on ikivanha mielen sekä kehon hyvinvointiin ja harmoniaan tähtäävä menetelmä. Suuntauksia on useita mistä valita ja laji sopii kaikenlaisille ihmisille ikään tai kokoon katsomatta. Hengitykseen keskittyminen auttaa rentoutumaan ja liikkeet ovat rauhallisia. Jooga on hyvä laji myös siksi, ettei siihen tarvita esimerkiksi painoja ja useissa harjoituksissa apuna käytetään vaikkapa tyynyjä.

(kuva: Pinterest)

Joten siitä se ajatus sitten lähti! Eilen ennen nukkumaanmenoa siskoni kannustuksesta sekä pienestä painostuksesta tein noin 25 minuutin pituisen joogaharjoituksen youtube-videosta mallia ottaen. Rauhallisesti hengittäminen auttoi mieltä hiljentymään nukahtamista varten. Tänään siskoni oli luonani kylässä ja teimme noin tunnin mittaisen harjoituksen. Ja voin muuten sanoa että tuntuu kropassa ja lujasti! Tällä hetkellä tuntuu eniten selässä sekä pakaroissa ja käsivarsissa. Täytyy myöntää että kitisyttää,voitte varmaan kuvitella miltä tuollainen tunnin treeni kokemattomalle, täysin lihasjumeissa olevalle kipupotilaalle tuntuu. Mutta kuten sanottua, kun kropassa tuntuu kovasti treenin jälkeen, tietää että jotain siellä kropassa on myös lihakset tehneet.

Huomasin tänään uutisen, missä toimittaja oli ottanut osaa Adriene Mishlerin Yoga revolution -nimiseen haasteeseen, jossa oli tarkoitus joogata kuukauden verran joka päivä. Ainakin toimittaja sanoi huomaavansa positiivisia vaikutuksia kokeilun aikana sekä jälkeen, joten ajattelin huomenna aloittaa haasteen videoiden mukaan joogaamisen. Kuukauden ajaksi, joka päivä.

Saa nähdä miten käy! Kuten jo aiemmin sanoin, kipu on ollut elämässä mukana pitkään ja sen vaikutus on ensisijaisesti motivaatioon, joten tämä ei välttämättä ole yhtä helppoa kuin miltä se kuulostaa. Vaikka siis, eihän se vaadi muuta kuin päätöksen sekä siinä pysymisen. Mutta, kokeillaan miten tämä lähtee etenemään!

Nyt joogaavat lukijat, vinkkejä otetaan vastaan!
Eikä pieni motivointikaan pahaa tee koskaan heh :D

Namaste <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jotain sanottavaa? Jätä kommentti tähän, kiitos. ❤