sunnuntai 13. toukokuuta 2018

Äitienpäivä potilastuvassa

Tuli nukuttua tavallista pidempään, koska eilen valvoin myöhään. Lauantain jääkiekkoa oli kiva katsoa kisastudiossa kaverien seurassa. Pelin jälkeen käytiin saunassakin! Lauantaina tuli saunottua aiemmin jo äidin kanssa, mutta pitkän saunattomuuspätkän jälkeen tuplasti saunaa yhdelle päivälle oli tosi rentouttavaa <3 Seurasimme kisakatsomossa myös euroviisutulokset, vaikka en yleensä niitä kisoja katso. Suomelle ei tullut menestystä enkä ole yllättynyt. Mutta oli silti kiva arvailla tuloksia ystävien kanssa ja harmitella kun Ruotsi ei voittanutkaan. Vielä ennen nukkumaanmenoa kirjoitin äidilleni viestin ostamaani korttiin. Ja aamulla saisin antaa sen hänelle, koska on äitienpäivä.

Pieni potilas jäähdytyksessä
(kuva: Noora)

Olimme sopinut äitini sekä siskoni kanssa että menemme ravintolaan lounaalle äitienpäivän kunniaksi. Buffetti oli herkullinen! Alkuruokana oli mm. keitetyt uudet perunat, viskigraavattua kirjolohta vihanneskastikkeella, riimihärkää piparjuurikastikkeella, kalkkunabastramia barbecuekastikkeella sekä katkarapu-juustosalaattia ja vihersalaattia. Pääruokana tuorejuustolla hunnutettua kuhaa, ylikypsää häränrintaa metsäsienikastikkeella herkullisten kermaperunoiden sekä kasvispaistosten kanssa. Olin niin täynnä näiden jälkeen, että jälkiruokapöydän täytetyt tuulihattuja sekä mansikka-rahkakakkua ei mahtunut masuuni tällä kertaa.

Lounaan jälkeen tarkoitukseni oli lähteä siskoni pihamaalle ottamaan aurinkoa, tai sitten pyöräilemään ja etsimään jotain uusia valokuvauspaikkoja. Oikeastaan mikä tahansa tekeminen olisi kelvannut, kunhan sitä saa tehdä ulkona samalla kun nauttii helteestä! Suunnitelmiin tuli kuitenkin muutos.

Vähän turhan lämmin jo
(kuva: Noora)

Tänään alkoi miniteinin äitiviikko ja lapsi tuli luokseni aamupäivällä ennen lounaalle lähtöä. Ihmettelin miksi pieni on niin väsyneen oloinen eikä halunnut lähteä ravintolaan mukaan. Mittasin lämmön, ja kuumettahan hänellä oli! Koululainen oli kuitenkin olosuhteisiin nähden pirteä ja sai juotua, joten Netflix oli seurana sen aikaa, kun kävin äidin ja siskon kanssa lounaalla. Olin koko ajan puhelimen päässä ja pari kertaa laitoin lapselle tekstarin, että muistaa juoda. Kun lounas oli syöty, laittoi lapsi viestiä että olo oli huonontunut. Kävin nopeasti ostamassa hedelmiä, jaffaa sekä mehuja ja menin kotiin. Ipana oli selkeäti huonovointisempi kuin lähtiessäni, joten mittasin häneltä kuumeen. Kuume oli noussut ja huiteli jo miltei 40 asteessa! :(

Koululainen on selvästi tullut minuun, mitä tulee kuumeeseen. Minulla lapsena nousi myös todella korkea kuume aina kun olin kipeä. Muistan miten pienenä sairastaessani mummu peitteli minut viileillä pyyhkeillä. Joten perintötietona opittu ja tehokkaaksi havaittu jäähdytyskeino käyttöön: ei muuta kuin pieni kostea rätti otsalle ja vähän isompi ensin selälle, sitten mahan päälle. Tämä helpotti oloa lapsella hieman. Hetkiä kului ja koska kuume oli vain noussut koko ajan ja lapsi alkoi valittaa särkyjä, annoin kipulääkettä.

(kuva: Noora)

Onneksi lääke tehosi aika nopeasti ja lapsi piristyi sen verran, että hän halusi hetken katsella kännykällä videoita ja sai syötyä jopa lämmintä ruokaa. Ruuan jälkeen menin ipanan viereen pötköttämään ja katsoimme seikkailuelokuvan yhdessä. Tuntui hyvältä pötköttää lapsen vieressä, molemmat kommentoi elokuvaa ja nautimme toistemme seurasta. Yhdessä kohtaa koululainen harmitteli, että hänen tekemänsä äitienpäiväkortti oli unohtunut kouluun, eikä hän voi huomenna sitä minulle antaa kun ei voi kipeänä kouluun mennä. Sanoin ettei se mitään haittaa, saan sen sitten myöhemmin.

Aikaa kului ja illan jääkiekko peli oli alkamassa. Koululainen jäi sänkyyni makoilemaan koska hän halusi katsoa hetken peliä. Miksipä ei ensimmäistä erää voisi hetken katsoa, ajattelin kun ei huomenna kuitenkaan lapsi voi kouluun mennä. Meni ehkä 5 minuuttia ja pelin alkua odottanut pieni potilas tuhisi peiton alla. Sen verran piti herättää, että sain päiväpeitteen lapsen alta kaivettua. Samalla mitattiin lämpö, kun ipana valitti vilua. Kuume on taas nousussa. Peittelin pikkuisen paremmin ja autoin juomaan vettä.


Uni vei voiton
(kuva: Noora)

Jäin silittelemään pienen tukkaa ja katselin jääkiekkoa hänen vieressään. Jossain kohtaa hän kävi hereillä, autoin juomaan ja mitattiin taas lämpöä. Vaihdoin viileää rättiä hänen otsalleen. Koululainen kysyi saako nukkua tämän yön minun vieressäni, vastasin että tietysti saat. Hän hymyili ja toivotti minulle hyvää äitienpäivää. Hymyilin ja kiitin, hänen ansiostaan minä olin äiti.

Tänään en päässyt nauttimaan aurinkoisesta hellepäivästä kuten olin suunnitellut. Sen sijaan vietin päivän sisällä, tehden kaikista tärkeintä työtäni, äitinä olemista. Ja minulla oli todella kiva päivä nauttia lapseni seurasta, vaikka tietysti odotan kovasti sitä, että pääsemme yhdessä ulos nauttimaan kesästä. Ensin pieni täytyy hoitaa kuntoon.

Nyt minäkin menen nukkumaan. Varovasti siirrän lastani, joka on vallannut taas koko sängyn, hieman reunempaan ja menen hänen viereensä. Lapsi nukkuu syvää unta jo, mutta silti kuiskutan hänen korvaansa miten korvaamattoman arvokas hän on minulle. Miten kovasti rakastan häntä ja miten hän on minulle tärkein asia koko maailmankaikkeudessa.

Oikein hyvää äitienpäivää kaikille äideille! <3

Suurkiitos ja kunnianosoitus erityisesti omalle äidilleni. Kiitos meidän läheisestä suhteesta, sun tuesta hyvinä ja huonoina aikoina, sun hyvistä neuvoista ja opetuksista! Kiitos kun autat minua myös olemaan paras mahdollinen äiti omalle lapselleni.. 

Ja suurin kiitos sinulle rakas lapseni, sinä teit minusta äidin. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jotain sanottavaa? Jätä kommentti tähän, kiitos. ❤