lauantai 24. maaliskuuta 2018

Millainen bloggaaja olen?

Selasin tänään blogilistoja ja tutkailin erilaisia blogeja. Eksyin Lipstick Love-blogiin ja törmäsin siellä "millainen bloggaaja olen?"-haasteeseen! Mielestäni kysymykset ovat hyvin sopivia aloittelevan bloggaajan mietittäväksi blogin suunnittelua varten. Koska nyt olen miettinyt uuden blogin aloittamista hyvin kauan ja viimein päätin alkaa tuumasta toimeen, ajattelin mikä olisi parempi tapa esitellä blogini ideaa lukijoille, kuin tämä haaste. Kiitos tämän haasteen tekemisestä Linda!

Millainen bloggaaja olen?

1. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?

Olen aina pitänyt kirjoittamisesta ja se on ollut minun tapana jäsentää ajatuksiani, tallentaa muistoja ja olla luova. Tykkäsin kirjoitella novelleja äidinkielentunnille ja internetin yleistyessä aloin kirjoittamaan blogitekstejä. Monesti hankalia ajatuksia on helpompi pohtia kun ne ovat paperilla. Pidän myös tästä yhteisöllisyydestä joka bloggaajilla on keskenään. Ja bloggaaminen nyt vaan on tosi kivaa! Tämä toimii myös eräänlaisena vertaistukitoimintana.

2. Kuinka kauan olet kirjoittanut blogia?


En kuollaksenikaan muista, milloin olen aloittanut ensimmäisen blogini. Kirjoitin hyvin aktiivisesti perheblogia vuosina 2013-2015 ja 2017 kesästä lähtien aloitin lemmikkiblogin kesyhillerimme tullessa meidän perheeseen. Korpikuusen-blogin ideaa olen pyöritellyt mielessäni useita kuukausia ja tämä blogi julkaistiin maaliskuussa 2018.

3. Kuvaile blogiasi. Mikä on sen pääasiallinen aihe yms.?

Tämä on blogi minusta. Minun elämäni kiemuroista, harrastuksista ja sydäntä lähellä olevista yhteiskunnallisista aiheista, taiteista ja tekemisistä. En tiedä vielä millaiseksi blogi lopulta muotoutuu, mutta nyt tarkoitus on aloittaa päiväkirjamaisesti arjesta kertominen sekä kirjoittaa mielipiteitä ja pohdintoja minua kiinnostavia aiheita. 

Jos tiivistän pienen tietoiskun itsestäni tähän: Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen, joka asuu pohjoisen korpimetsässä niin sanotusti "olosuhteiden pakosta" vaikka pidän isoista kaupungeista enemmän. Minulla on 4.luokkalainen poika vuoroviikoin luonani, meillä asuu kesyhilleri ja olen etäsuhteessa. Toimin paljon yhdistystoiminnassa ja yritän rakentaa tästä kunnasta tasa-arvoisempaa ja syrjinnästä vapaata aluetta. Olen esiintyvä vannetanssija ja valokuvaus on intohimoni. Koitan myös löytää kauan kadoksissa olleen lukutoukan ja leipurin sisältäni jälleen. Mulla on paljon aiheita mitkä mua kiinnostaa tässä maailmassa, sekä tietenki mielipiteitä monesta jutusta. Tästä blogini alkaa, katsotaan mihin suuntaan se menee.

4. Kuinka usein päivität blogiasi?

Tavoitteeni on julkaista uusi blogiteksti kerran (ehkä parikin) viikossa, nyt ainakin aluksi. Mutta kuka tietää jos innostunkin heti kirjoittamaan enemmän ;) Jos tiedossa on matkustus tai kesämökillä oleminen (jossa ei ole sähköä..) pyrin kirjoittamaan tekstejä etukäteen jotta pitkiä taukoja ei syntyisi.

5. Kummat ensin kuvat vai teksti?

Tämä on vaikea kysymys. Yleensä saan ajatuksen ensin tekstistä ja kirjoittaessa sitä voi tulla mieleen jo valmiina olevia kuvia joita haluan käyttää kyseisessä tekstissä. Joskus taas on käynyt niinkin että joku valokuva on inspiroinut minua kirjoittamaan. Joten tähän vastaan että riippuu täysin postauksesta! Pidän kuvia hyvin tärkeänä osana blogia.

6. Mistä saat inspiraatiota postauksiisi?

Inspiraatiota haen omasta elämästäni, lukemistani artikkeleista/lehtijutuista/internetsivuista/kirjoista/telvisio-ohjelmista jne... Arjen kommellukset sekä valokuvat inspiroi, myös henkilökohtaiset tapahtumat ja tunteet saavat minut kirjoittamaan.

7. Bloggaatko mieluiten aamulla, päivällä vai illalla?

Yleensä luonnostelen tekstiä ja teen muistiinpanoja mieleentulleista ideoista päivällä. Valokuvaus onnistuu paremmin valoisalla, joten kuvaan päivällä ja illalla kirjoitan. Tilanteesta ja päivästä riippuu paljon.

8. Kuinka usein teet jotain blogisi eteen kuten otat kuvia, luonnostelet uusia postauksia, vastaat kommentteihin tms.?

Tämä blogi taitaa olla ensimmäinen mihin olen tehnyt luonnoksia blogiteksteistä ja olen kirjoittanut mua kiinnostavia aiheita ylös. Valokuvaan miltei joka päivä joten sieltä tulee materiaalia blogiini. Tykkään vuorovaikuttaa joten vastaan varmasti kommentteihin nopeasti. Pidän blogivierailuista ja aika poikkeuksetta käyn aina tutkimassa kommentoijan blogin.

9. Luetko muiden blogeja? Minkä tyylisiä?

Apua, niitä on niin erilaisia! No siis, luen kyllä (ja olen tekemässä jossain kohtaa postauksen minun lemppariblogeistani!) hyvin erilaisia blogeja mm. parisuhteista, seksistä, vanhemmuudesta, selviytymisestä, eläimistä, valokuvauksesta ja vaikka mistä muusta.  Pidän blogeista jotka on kirjoitettu pilke silmäkulmassa ja aidosti.

10. Mitkä asiat toisten blogeissa kiinnittävät huomiosi ja saavat sinut liittymään ehkä jopa lukijaksi?

Ensimmäiseksi katsoo toki ulkoasua. Mä tykkään blogeista jotka tuntuu mulle aidolta. En pidä turhan fiineistä blogeista, pääosin kai siksi että oma elämäni ei ole sellaista sisustuslehdestä revityn näköistä ja mun elämässä fitnessurheilu ei oo läsnä joten siksi se ei kiinnosta. Jos blogin kirjoittaja kirjoittaa rehellisesti, se kiinnostaa. Jos tarina tai aihe on niin mielenkiintoinen, se saa liittymään lukijaksi. Huumori on plussaa aina!

Tässä vilaus miltä tämän bloggaajan työpöydän nurkka näyttää tällä hetkellä.
11. Kolme parasta asiaa bloggaamisessa?

1) Blogiin tallentuu mun omaa elämää muistoksi kuvien kera, joten se on kuin päiväkirja.... 2) Blogiyhteisöstä löytää paljon erilaisia ihmistarinoita joita on mielenkiintoinen lukea, joista saa ratkaisuja ja vertaistukea sekä hyviä nauruja. .... 3) Kirjoittaminen on luovaa ja terapeuttista ja blogiin kun yhdistää toisen lempitekemiseni eli valokuvauksen niin se on todella hyvä paketti.

12. Entä kolme huonointa asiaa?

1) Kun on päättänyt alkaa kirjoittaa blogia, täytyy tuottaa jatkuvasti uutta sisältöä ja joskus iskee se "mistä ihmeestä mä oikeen kirjoitan"-stressi.... 2) Blogi vie paljon aikaa ja pakottaa olemaan tietokoneen ääressä myös kesällä, milloin pitäis olla vaan auringossa :D.... 3) Kun puhuu avoimesti omasta elämästä, asettaa itsensä alttiiksi arvostelulle ja ilkeille kommenteille. Olen toki aina halukas saamaan rakentavaa palautetta, mutta anonyymit arvostelut tai pahat kommentit ei tunnu kenestäkään hyvältä ja se voi olla henkisesti kuluttavaa jos niitä ei voi "päästää toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos".

13. Oletko mielelläsi vuorovaikutuksessa lukijoidesi kanssa, eli vastaatko mielelläsi: esimerkiksi kaikkiin saamiisi kommentteihin?

Vuorovaikutus on yksi bloggaamisen tärkeitä asioita mielestäni, eli kyllä mielelläni vastaan kommentteihin, käyn vastavierailulla toisten blogeissa ja teen yhteistyötä muiden blogitahojen kanssa.

14. Onko blogillasi muita somekanavia kuten Instagramia tai Facebook-sivua?

Vielä ei ole, koska tämä blogi on vasta ottamassa ensi askeleitaan. Jos tämä tästä lähtee sujumaan mukavasti ja kivasti niin tulevaisuudessa blogin omat somekanavat varmastikin tehdään.

15. Onko sinulla luonnoksissa useampia valmiita tai lähes valmiita postauksia vai kirjoitatko mieluummin yhden postauksen kerrallaan ja julkaiset sen heti?


Riippuu vähän aiheesta. Jos vaikka näen uutisissa jonkun minun elämääni vaikuttavan tai minua kiinnostavan uutisen, saatan tulla siitä kirjoittamaan postauksen ja julkaisen sen heti. Tällä hetkellä minulla on muutamia luonnoksia valmiina ja työn alla.

16. Bloggaatko avoimesti, eli tietääkö tuttavapiiri blogistasi, vai pyritkö pitämään blogin mahdollisimman omana tietonasi?

Avoimesti bloggaaja olen!

17. Hyödytkö blogistasi taloudellisesti tai saatko esimerkiksi tuotteita testattavaksi blogisi kautta?

Tällä hetkellä ei ole kaupallisia yhteistöitä.

18. Mikä on tarina blogisi nimen takana vai onko sillä tarinaa lainkaan?

Blogin nimi tulee tämän hetkisestä elämäntilanteestani. Asun hmm, sanotaanko "olosuhteiden pakosta" täällä korvessa. Ei sillä, tämä on kaunis paikka ja koska perheeni on täällä, olen minäkin. Vaikkakin viihdyn paremmin isossa kaupungissa (ja mun rakkaani sekä monet ystävistäni ovat etelässä yhyy...) Itse korpi sana on käyttösanani kuvaamaan tätä kaupunkia, tää on keskellä metsää eli täyttä korpea. Ja halusin sen sanan sitten jotenkin tähän blogiin. Hetken pyöritellessä korpi sanaa mielessäni muistin tämän vanhan lastenlaulun ja siitä sitten tuli blogille nimi. Lapseni blogin nimen kuullessaan kiljahti iloisesti että "sittenhän sinä äiti olet mörri-möykky!" mikä jollain tavalla pitää kai paikkaansa.. :D

19. Haluaisitko kehittää tai muuttaa blogiasi jotenkin? Jos niin, miten?

Blogi on niin alkuvaiheessa vielä, että toki tässä pohtii ulkoasua ja muutenkin sisältöä. Bannerin sain juuri, joten sitä ei nyt tarvitse miettiä enää.. Ajattelin antaa nyt pari viikkoa blogin olla ja makustella sitä jonka jälkeen teen tarvittavat muutokset. Rakentavaa palautetta otan innolla vastaan!

20. Kolme vinkkiäsi aloittelevalle bloggaajalle?

1) Muista että se mitä kirjoitat internettiin, on kaikkien luettavana. Mieti minkä verran haluat itsestäsi kertoa, kuinka henkilökohtaisia asioita haluat jakaa koko maailmalle.... 2) Muista myös että internetissä löytyy trolleja ja pellejä, se että joku voi kommentoida sulle vaikka mitä paskaa, ei tee susta paskaa. Toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.... 3) Ja sitten, älä stressaa bloggaamisesta, sen kuuluu olla mielenkiintoista ja hauskaa. Jos stressaat jatkuvasti, ota oikeesti kunnon tauko ja mieti sitten rauhassa miten kannattaa edetä. :)

2 kommenttia:

 1. Kiva idea aloittaa blogi tämmöisellä haasteella! :) Ekan postauksen kirjoittaminen on jotenkin tosi hankalaa ja jos aloittaisin nyt bloggaamisen alusta, niin haaste ois kiva esittelypostaus! :)

  https://taruanuelina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Taru! Joo tämä helpotti paljon sitä ensimmäisen postauksen kirousta, se on aina ihan kamalan vaikeaa. En tiedä tuleeko lukijoille osalle sitten olo että äh eihän tuo kerro itsestään nyt oikeen tarpeeksi, mutta haluun olla salaperäinen ja mystinen olento ;D

   Kiva kun tulit käymään! <3

   Poista

Jotain sanottavaa? Jätä kommentti tähän, kiitos. ❤